Vanliga frågor och svar

 

När börjar utbildningarna?

Vi har inga startdatum. Utbildningarna börjar när du vill. I regel kan du börja direkt efter registrering. I en del utbildningar ingår ett kurspaket med skriftligt material som skickas med posten, du kan börja med det digitala innan du fått det.

 

Vilka förkunskapskrav är det för att få genomföra utbildningarna?

Det finns inga förkunskapskrav för att få genomföra en kurs men vi rekommenderar gymnasienivå eller motsvarande. Praktisk erfarenhet underlättar.

 

Hur är kursen utformad?

Det skiljer sig lite från utbildning till utbildning men generellt så får du ett interaktivt material som ligger online. Teorin presenteras på et pedagogiskt sätt med ljud, text och bild. Teorin varvas på med övningar och annan interaktivitet. Därutöver får du faktahäften och övningshäften, dessa går att ladda ner från din studiesida. Till detta har du tillgång till en personlig handledare som du kommunicerar med via din studiesida på Internet.

 

Går det att genomföra xpectum utbildningar utomlands?

Ja. Utbildningen är helt på distans man kan sitta var i världen man vill.

 

Måste man man vara på plats för att skriva tentamen?

Tentamen görs via internet men certifieringsproven görs i Sverige (Stockholm)

 

Vad händer när jag beställt en utbildning?

Du får ett välkomstmail med login samt instruktioner om hur ”studiesidan” ska användas. Sen är det bara att börja. Från studiesidan når du det interaktivamaterialet ochdär hittar du även fakta- och övningshäften i .pdf format. I vissa utbildningar ingår det ett utbildningspaket (innehållande skriftlig dokumentation och tillbehör) som du får dagar efter registrering.
 

Ingår allt jag behöver i priset eller är det något man köper till?

Allt material ingår.

 

Kommer hela kursen i samma leverans eller levereras de olika momentets var för sig?

Du får tillgång till hela kursen på en gång.

 

När jag fått kursen måste jag klara mig på egen hand då?

Du har hjälp av mycket välmeriterade handledare som har mångårig erfarenhet av ämnet.

 

Är det ett krav att först genomgå kursen certifierad ekonomiassistent eller kan jag börja med redovisningsekonom kursen direkt?

Du kan gå direkt på certifierad redovisningsekonom. Alla certifieringsutbildningar börjar från grunden.

 

Om man läst certifierad ekonomiassistent och vill bli certifierad redovisningsekonom måste jag gå hela kursen certifierad redovisningsekonom?

Det går att uppgradera sig via xpectums utbildningstrappa och då läser du bara det som behövs för att nå nästa steg.

 

Certifierad styr- och redovisningsekonom är överst i utbildningstrappan, kan man påbörja den direkt även utan tidigare ekonomiutbildning?

Certifierad styr- och redovisningsekonom är till för alla som på ett effektivt sätt vill få bra ekonomikunskaper, med controller inriktning, på kort tid. Inga förkunskaper i ekonomi är nödvändiga. I och med att Certifierad styr- och redovisningsekonomen även kan certifieras är den ett bra konkurrensmedel på arbetsmarknaden.

 

Vad innebär 4-5 v heltidsstudier men att man har 12 månader att slutföra utbildningen?

Det är fri studietakt i alla utbildningar. För att ge en uppfattning om hur mycket tid man måste lägga ner så ger vi ett exempel där vi utgår från heltidsstudier. Utbildningen har en effektiv studietid på 4-5 veckor (40 tim/v) som du kan fördela ut över en 12-månaders period. Efter att du beställt kursen anpassar du tillsammans med din handledare ett lämplig studieplan.

 

Jag vill gå en kurs som stärker mina möjligheter till jobb, vilken ska jag då ta?

Det bästa programmet som vi har om man vill kunna söka jobb inom ekonomi är certifierad ekonomiassistent och redovisningsekonom. Genom dessa program får du det mesta som behövs för att sköta ett företags löpande bokföring. Programmen certifieras av FAR och har ett högt värde på arbetsmarknaden.

 

Kan jag ta kursen på kvällstid när det passar mig och under den tidsperiod som passar mig?

Du läser när och var du vill oberoende av tid och rum, därutöver kan man göra upp en egen studieplan tillsammans med din personliga handledare.

 

Är era utbildningar samma sak som att gå på högskola?

Utbildningarna är i princip upplagda på samma sätt som en högskolekurs med den skillnaden att pedagogik och interaktiva inslag är mycket effektivare. Dessutom får du en personlig handledare att kommunicera med. Utbildningarna är inte studiestödsberättigande och de ger inga högskolepoäng.

 

Jag är civilekonom har ni någon utbildning som ligger på min nivå?

Om det var några år sedan examen är xpectums kurser en bra väg att fräscha upp kunskaperna.

 

Finns det möjlighet att få hjälp med finansiering?

I sammarbete med Svea webbpay kan man få kredit.

 

Är utbildningarna studiemedelsberättigande?

Nej.