Logo

Bokföring 3 - årsbokslut och årsredovisning

Se filmen
Produktbild
Se alla kurser Se alla kurser

Bokföring 3 – årsbokslut och årsredovisning

5600,00 kr(7000,00 kr inklusive moms.)


Vill du veta mer?

Bokföring 3 – årsbokslut och årsredovisning

Målet är att du efter distanskursen, självständigt, skall kunna sköta ett mindre företags löpande bokföring samt upprätta ett årsbokslut. Du lär dig även de olika områdena som du måste behärska för att upprätta en årsredovisning. Det är en avancerad bokföringskurs som utgör fortsättningen på Bokföring II och ger fördjupade kunskaper i redovisning. Vi tittar bla på obeskattade reserver, värdering av skulder och tillgångar samt på hur redovisningslagstiftningen ser ut. I upplägget varvas teori med praktiska övningar och kommentarer från redovisnings- och ekonomiexperter. I kursen refereras löpande till regelverken k1 och k2. Teorin presenteras med ljud, bild och video. Allt för att stimulera så många sinnen som möjligt för att göra lärandet effektivt. Därefter finns det en mer praktiskt inriktad övningsdel som simulerar verkliga affärshändelser. Här finns också kunskapstester, ordlista, index och en rad andra funktioner. En bokföringskurs helt på distans utan fysiska träffar och du läser i egen takt.

Kursinnehåll

 • Redovisningslagstiftning
 • Värdering av tillgångar och skulder
 • Företagets beskattning
 • Obeskattade reserver
 • Eget kapital
 • Aktiebolagsskatt
 • Årsbokslut
 • Årsredovisning
 • Internredovisning

Studieomfattning

Du studerar i egentakt. Studieomfattningen motsvarar ca 2 veckors heltidsstudier eller ca 80 tim och kan med fördel bedrivas som deltidsstudier. Observera att du har max 6 månader, fr o m leveransdatum, på dig att genomföra kursen. Du bestämmer själv i vilken takt du vill studera. Du kan få hjälp av din handledare att sätta upp en studieplan.

Förkunskaper

Bokföring 2 eller motsvarande utbildningsnivå rekommenderas alternativt kunskaper förvärvat på annat sätt. Gör gärna ett kunskapstest för att veta hur du ligger till.

Stödfunktioner

Mailsupport via din personliga handledare.

Examination

Som grund för kursintyg och godkännande på genomförd utbildning ingår en webbtentamen.

Media

Till kursen finns en Internetbaserad studiesida från vilken du kommunicerar med din handledare. Du får aktuell information om dina studieresultat och du kan på ett överskådligt sätt få en bild av din studieprofil.
I kursen ingår interaktivt kursmaterial, fakta- och övningshäfte som pdf.

Systemkrav

PC eller Mac, smartphone eller läsplatta. Bredband. Internet Explorer, Safari eller Firefox. Utbildningen fungerar troligtvis på andra system. För fullständiga systemkrav klicka här.

Målgrupp

 • Personer som genomgått kursen bokföring II och som vill gå vidare med fortsättningskursen.
 • Personer som vill fördjupa sina kunskaper i redovisning och hur man upprättar ett bokslut.
 • Övriga som redan har grunderna i bokföring men som vill utveckla sina kunskaper.

Studieformat

Distanskurs med handledarstöd. Du följer det sekventiella upplägget framför din dator, kapitel för kapitel. Det finns också möjlighet att navigera via menyn, om det tex är något kapitel du vill titta lite extra på.
I kursen varvas teoretiska avsnitt med många praktiska övningar. Teorin presenteras med filmer (filmerna är textade), animeringar, modeller och texter och övningarna är interaktiva med rättningshjälp.
Den digitala kursen backas upp av mycket välmeriterade handledare med bakgrund från såväl universitetsvärlden som branschen.

Betalsätt

Vi erbjuder många betalningsalternativ. Kort, faktura och delbetalning.

Vill du veta mer om kursen?

Är du osäker på om detta är rätt kurs för dig eller vill du bara veta mer?
Vi kan hjälpa dig och svara på dina frågor.

Skicka mig mer information!

Fyll i dina kontaktuppgifter så skickar vi mer information.

Tack för ditt meddelande!

xpectum AB är medlem i Almega utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem vilket har undergått granskning och befunnits vara i överensstämmelse med organisationens krav på kvalitet.

Våra kursdeltagare tycker

”Det är svårt att studera på egen hand men min handledare hjälpte till med att lägga upp en bra plan som jag kunde följa.”

Martin Öhlund
Jobbar nu som redovisningsassistent, har läst Bokföring III

”Jag kan verkligen rekommendera kurser hos xpectum. Ett bra material som känns aktuellt och det var ganska smidigt att ställa frågor till handledaren.”

Helena Ström
Jobbar nu som redovisiningskonsult, har läst Bokföring III