“Toppen handledare, bra materialet och skönt att man kan studera var som helst i världen. Ett av mina bästa val!”

Vad tycker våra deltagare?

Här nedan kan du ta del av vad andra tycker om några av våra kurser.

Simon J Sendowski har läst Certifierad Företagsekonom

När började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?

Jag har under en längre tid tänkt på att uppdatera mina kunskaper inom företags ekonomi, med bl.a. redovisning, ekonomistyrning, marknadsföring samt affärsjuridik. I början av 2020 så kände jag allt mer för att något måste hända. Jag kände mig ostimulerad på jobbet och behövde något som kunde kick starta min hjärna och tankeverksamhet, något som kunde stimulera mig och mitt intellekt. När Corona kom så såg jag möjligheten att ta tag i det och göra något åt saken. Jag började då mer intesivt leta efter en lämplig kurs/utbildning.

Vilken utbildning har du gått?

Jag har precis avslutat utbildningen ”Certifierad Företagsekonom” och även tagit själva tentamen genom FAR för att bli Certifierad Företagsekonom

Varför valde du en utbildning från xpectum?

Jag ville förändra min karriär. Jag kände att jag hamnade i ett fack på arbetsmarknaden som jag inte längre fann stimulerande. Med hjälp av xpectum och kursen Certifierad Företagseknom så har jag nu alla möjligheter i världen att ändra inriktning och gå mer in mot Ekonomi som jag verkligen brinner för.

Jag valde utbildningen Certifierad Företagseknom från Xpectum för jag fastnade för upplägget, med distansundervisning som man kunde kombinera med sitt vanliga ”jobbliv” men ändå att man hade möjlighet att få ett bevis, certifikat, på sina kunskaper, genom en branschorganisation som FAR. Xpectums utbildning tillsammans med FAR ger kredibilitet och en kvalitetsstämpel som är väldigt viktigt i dagens tuffa konkurrens.

Hur upplevde du xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?

Jag var väldigt nöjd med upplägget, med det interaktiva materialet tillsammans med studiematerialet. Dom olika delmomenten och ämnena var relevanta, informativa, pedagogiska och i en naturlig följd. Det var en väldigt bra blandning av teori och praktiska exempel och del prov/inlämningar som gjorde så att man ständigt var alert och produktiv.

Vad jobbar du med idag och på vilket sätt har du fått nytta av dina nya kunskaper i din karriär? Ditt nuvarande arbete eller ledde den till något nytt tex nytt arbete, nya uppdrag etc

Jag jobbar idag som Brand Sales Manager och har budget- och lönsamhetsansvar för företaget. Här ingår även att utveckla företaget i rätt riktning och en viktig del utav det är att göra omvärldsanalyser, budgetar, säljstrategier etc. Tack vare kursen har jag tagit fram all information på ett mer nytänkande, ifrågasättande och självsäkert sätt.

Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.

Var delaktig, ställ frågor, försök utmana dig själv. Var öppen och ta till dig råd, hintar och materialet på ett koncentrerat och lärande sätt. Jag läste efter arbetstid, på kvällar och helger. Jag fastnade i läsandet och stimulerades av att hela tiden lära mig något nytt. Jag hade svårt för att avbryta för dagen, jag ville bara läsa vidare. Jag försökte verkligen lära mig kapitlet innan jag gick vidare till nästa. Gå tillbaka, ta anteckningar, var systematisk. Tentor och inlämningar är utmanande, på ett bra sätt, så var förberedd. Detta är kunskap som du ska bära med dig, inte bara glömma efter tentan. Sen för mig var det viktigt att slutföra ett kapitel innan jag började på ett nytt.

Övriga synpunkter

Snabb återkoppling på frågor, rättning av inlämningsuppgifter och tentamen. Man hade en ärlig, öppen och konstruktiv dialog med handledare som var alla väldigt hjälpsamma och kunniga.

 

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Eva Doxrot har läst Certifierad Styr- och RedovisningsekonomNär började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?
– Jag skulle sluta mitt dåvarande jobb och jag ville utveckla mig inom ekonomiområdet där jag tidigare varit verksam. Jag kände dock att för att ta ett steg vidare så behövde jag en vidareutbildning inom området. Jag började fundera på vilken inriktning jag skulle välja, samtidigt som jag började undersöka vilka utbildningar det fanns tillgängliga ute på marknaden.


Varför valde du en utbildning från xpectum?
– Beslutet fattades tillsammans med en jobbrådgivare som jag hade. Jag hade med mig uppgifter om två utbildningar på distans. Den ena var Kvalificerad Redovisningsekonom som var på halvfart och skulle pågå i två år och den andra var Certifierad Styr- och Redovisningsekonom från xpectum. Fördelen med xpectums utbildning var att jag skulle kunna bli klar med utbildningen på mycket kortare tid. Något som skulle vara till stor fördel i och med att jag snabbt ville kunna komma ut på arbetsmarknaden.


Beskriv gärna processen från att du började söka information om kurser/utbildningar tills att du började med studierna.
– Jag googlade uppgifter om alla utbildningar inom ekonomiområdet som fanns tillgängliga. Sedan läste jag om dessa utbildningar tills jag började begränsa antalet. Försökte att hitta alla utbildningar som var på distans och kontrollerade uppgifter om när utbildningarna startade så att jag skulle kunna börja ganska omgående.


Hur upplevde du xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?
– En stor fördel med utbildningsupplägget var att jag själv kunde planera när och hur jag ville läsa. Utbildningen är uppbyggd på ett bra och lärorikt sätt som är lätt att förstå, även om man tidigare inte har kommit i kontakt med vissa begrepp. Det var lätt att följa, man började varje avsnitt med att gå igenom den interaktiva e-kursen och sedan läste man vidare i det material som fanns till varje avsnitt. Det som också var bra var att man fick återkoppling från handledarna snabbt. Fastnade man kunde man få hjälp med att komma vidare.


Vilken var den största nyttan med handledarna?
– Snabb återkoppling och hjälp på traven, speciellt då det kändes att man inte skulle kunna gå vidare.


Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.
– Det är ganska individuellt hur man ville lägga upp studierna, beroende på hur mycket tid man kan lägga per dag eller vecka. Viktigt för mig var att lägga upp en studieplan med del- och slutmål. Självtesterna var väldigt bra för att kunna se hur inlärningen fungerade. Själv läste jag ungefär sex timmar om dagen.


Hur la du upp taktiken inför certifieringstentamen?
– När man anmälde sig till certifieringen fick man en provtenta för att få en bild av upplägget. Jag började repetera några veckor innan tentamen och gick då igenom alla moment på nytt.

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Ida Rydén har läst Certifierad Företagsekonom

När började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?
– Jag kände att jag behövde nya utmaningar. Ekonomi är ett ämne som jag alltid tyckt vara intressant, och kände att där kan jag utveckla mitt lärande.


Varför valde du en utbildning från Xpectum?
– För att jag skulle kunna arbeta under studiernas gång, så har det varit jättebra för mig att studera helt på distans. Det krävs disciplin, men jag kunde välja att studera precis när jag hade tid.


Beskriv gärna processen från att du började söka information om kurser/utbildningar tills att du började med studierna.
– Det började med att jag ville vidareutbilda mig, men ändå inte sluta arbeta helt. Jag sökte igenom en hel del utbildningar på distans. Men jag fastnade för Xpectums utbud och upplägg på studier. Idag kan jag varmt rekommendera detta studiesätt.


Hur upplevde du Xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?
– Studiematerialet är tydligt, informativt och pedagogiskt upplagt. Distansutbildningen hade ett väldigt bra upplägg och höll också en hög utbildningsnivå. Det var lätt att hänga med i kurserna och studiematerialet ger en bra variation i lärandet. En bra variation i och med att man hade både böcker och det interaktiva e-materialet, men också kunskapstester som gjorde att man kunde kolla sig själv efter en genomgången kurs. Studiesidan var bra, där kunde jag på ett enkelt sätt kommunicera med handledare samt skicka in uppgifter. Handledarna är kunniga och svarar snabbt på svar.


Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.
– Jag rekommenderar att lägga upp en tidsplan över sina studier. Sen beror det ju lite på om man arbetar eller inte samtidigt. Men jag har arbetat ca 80 %, utöver detta har jag lagt ner ca 20 timmar per vecka på studier.


Vad jobbar du idag och på vilket sätt kommer du att få nytta av dina nya kunskaper i ditt arbete? Har du redan sett någon nytta?
– Idag är jag föräldraledig. Men med kunskapen jag fått genom denna utbildning har jag möjlighet att anta nya utmaningar. Jag kan varmt rekommendera denna utbildning.

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Amy Hafverkorn har läst Certifierad Redovisningsekonom

När började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?
Jag hade funderat i ett par år men inte hittat tiden till det. Jag har jobbat som ekonomiassistent och ville vidareutbilda mig.


Vilken utbildning har du gått?
Jag gick en ekonomiassistent utbildning för ca 10 år sedan, innan dess gick jag handels och administrationsprogrammet på gymnasiet och nu har jag läst Certifierad Redovisningsekonom hos xpectum.


Varför valde du en utbildning från xpectum?
Jag googlade runt en del eftersom jag ville plugga på distans men har hört att det finns mycket ”skräp” utbildningar. Men så läste jag recensioner på lite olika forum och även att ni vunnit något pris. Det som var viktigt för mig var att man inte sitter med en massa böcker och att man får ta den tid man behöver, att man kan göra om uppgifter, men även att man har tillgång till att fråga en lärare. Jag har även dyslexi och är i stort behov att det ska vara så pedagogiskt som möjligt, vilket jag verkligen tycker att denna utbildningen är.


Hur upplevde du xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?
Som jag sa tidigare så upplever jag, som redan har ett handikapp, att det är vädligt pedagogiskt. Jag gillade den interaktiva e-kursdelen. Man får alltid snabba svar från handledarna.


Vad jobbar du med idag och på vilket sätt har du fått nytta av dina nya kunskaper i din karriär? Ditt nuvarande arbete eller ledde den till något nytt tex nytt arbete, nya uppdrag etc
Jag jobbar som redovisningsekonom på Everysport media group AB. Utbildningen har hjälpt mig att förstå helheten, jag har fått en bra grund att stå på. Den har defenitivt hjälpt mig när jag idag gör måndas- och kvartalsbokslut för våra dotterbolag i koncernen. Jag har också fått en annan förståelse för alla skatter och löner.


Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.
Att det tar längre tid än vad man tror. Så planera väl.

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Mattias Eriksson har läst

När började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?
– Efter att ha utbildat mig till ekonomiassistent och jobbat ett tag med bokföring, kände jag att jag ville lära mig mer och utbilda mig vidare till redovisningsekonom.


Varför valde du en utbildning från xpectum?
– Det passade mig perfekt med en distansutbildning via internet, där jag själv kunde välja när och hur jag skulle lägga upp mina studier, eftersom jag samtidigt hade ett heltidsjobb vid sidan av.


Beskriv gärna processen från att du började söka information om kurser/utbildningar tills att du började med studierna.
– Jag visste att redovisningsekonom var steget jag ville ta efter ekonomiassistent, och hade hört gott om FAR. Kursbeskrivningen på hemsidan lät inspirerande och som om upplägget skulle passa mig. Det kändes spännande att få tillgång till allt kursmaterial och sätta igång studierna.


Hur upplevde du xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?
– Jag tyckte kursens upplägg var mycket bra, där momenten var uppdelade i dels interaktiv e-kurs samt ”klassiskt” kursmaterial i form av läro- och övningsböcker. E-kursen var lätt att navigera i och inlärningen där text varvades med pedagogiska videoklipp samt egna övningar gjorde inlärningen väldigt effektiv och rolig. Att enkelt kunna gå tillbaka och se klipp eller läsa vissa stycken när och hur ofta man ville var också hjälpsamt så klart, jämfört med en föreläsning i ”realtid” som kanske bara sker en gång.
Samtidigt uppskattade jag mycket att kunna komplettera e-kursen och studierna vid datorn med att läsa de kompletterande läroböckerna eller t.ex göra övningar med penna och papper. Detta gjorde att jag även kunde plugga vid tillfällen då det inte alltid lämpade sig att sitta med en dator.
Jag upplevde att man hade gott om tid att fullborda kursen och det var också en fördel; att själv kunna välja sin studietakt utan någon yttre påverkan.


Vilken var den största nyttan med handledarna?
– Jag fick alltid snabba och hjälpsamma svar från min handledare när jag hade någon fråga eller fundering.


Vad jobbar du med idag och på vilket sätt har du eller kommer att få nytta av dina nya kunskaper i ditt arbete?
-Jag har stor nytta av kursen, då jag idag jobbar som redovisningsekonom. När jag studerade xpectums kurs jobbade jag som ekonomiassistent, men började kort efter att jag gjort tentamen och blivit certifierad redovisningsekonom, att söka jobb som det. Jag fick ganska snart ett sådant jobb och upplever att jag har fått en bra grund genom kursen och kände mig trygg i rollen när jag väl började arbeta som det.


Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.
– Jag skulle rekommendera att studera löpande utan för långa uppehåll. Jag satte själv upp en deadline då jag kände att jag ville bli klar med kursen, t.ex ”efter sommaren” och studerade utifrån det målet.
Ett tips som jag upplevde hjälpte mig mycket vid tentamen var att jag, förutom att ha fullbordat den obligatoriska e-kursen, hade gjort varenda övningsuppgift i den medföljande övningsboken. Om jag inte förstod något eller hade några funderingar kontaktade jag min handledare tills jag kände att jag förstod. Sedan repeterade jag dessa uppgifter och svar tills jag kände att de satt.


Övriga synpunkter
– Jag tycker som sagt att utbildningen passar väldigt bra för personer som redan jobbar vid sidan om, då man själv kan välja när, hur och var man ska studera, och allt kursmaterial ligger där och ”väntar på en” utan något bestämt schema att anpassa sig till.

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Monika Bandling har läst Certifierad Redovisningsekonom

När började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?
Jag funderade på att börja studera till Redovisningsekonom till och från i ca ett år innan jag valde kursen.

Vilken utbildning har du gått?
Certifierad redovisningsekonom

Varför valde du en utbildning från xpectum?
Jag ville fortsätta arbeta, för att inte tappa inkomst, samtidigt som jag studerade vid sidan av. Det var viktigt att ha tillgång till undervisningen när och var man ville. Speciellt när man har familj också tyckte jag det var värdefullt att dels ta det i min egen takt och dels kunna sitta hemma och studera när man inte jobbar. Det var tidseffektivt.

Hur upplevde du xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?
Upplägget var smidigt och välplanerat. Om man följer råden att förstå de olika kategorierna/blocken, innan man går vidare till nästa, byggs kunskapen och förståelsen upp. Vid frågor och funderingar fick jag alltid svar och man kunde bolla idéer och frågor smidigt. Det ligger mycket på ditt eget ansvar att ta dig framåt och gå igenom allt material, inlämningsuppgifter och prov. Studiesidan var enkel att förstå och smidigt att klicka sig framåt eller bakåt om man så önskar.

Vad jobbar du med idag och på vilket sätt har du fått nytta av dina nya kunskaper i din karriär? Ditt nuvarande arbete eller ledde den till något nytt tex nytt arbete, nya uppdrag etc
Efter avslutad kurs har jag fått ett nytt jobb som redovisningsekonom på en redovisningsbyrå. Jag arbetade med ekonomi innan men ville jobba mer med redovisningen och den här kursen gjorde mig trygg i att söka nytt jobb.

Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.
Jag valde att göra certifieringen både för min skull, men också som ett bevis för hur man tillgodogjort sig materialet. Jag valde att studera alla lediga stunder jag hade. Det bästa är att försöka plugga en stund varje dag, mellan 1-3 timmar beroende på. Vissa veckor blev det mindre studier andra mer. Gör ett avsnitt och en kategori i taget och gå framåt hela tiden.

Övriga synpunkter

Jag är supernöjd med den här utbildningen och är jätteglad att jag tog steget och gjorde det!

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Peter Fransson har läst Cerifierad Marknadsekonom

Vad tyckte du om kursen?
– Allt var mycket bra tycker jag. Pedagogiskt fungerade upplägget och det interaktiva kursmaterialet utmärkt och det var lätt att hänga med i kursmodulerna. Nivån var stegrande vilket är bra. Min personliga studiesida var ett bra hjälpmedel där man bl a kommunicerade med handledarna på ett enkelt sätt. Det var lätt att ställa frågor och skicka in uppgifter. Handledarna var mycket bra och upplevdes kunniga.


Vad har du fått ut av kursen?
– Jag har nu kompletterat min praktiska erfarenhet med teori vilket gör att jag känner mig säkrare. Det jag förut visste har jag nu bevis för och det känns bra. Jag kan nu också föra diskussioner om till exempel strategi och marknadsföring på en högre nivå.

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre

Peter Strömberg har läst Certifierad Ekonomiassistent

När började du fundera i banorna att du skulle vidareutbilda dig?
– Det var när jag blev arbetslös 2015 och kände att jag hade erfarenheten men behövde en utbildning för att kunna ta nästa steg inom den finansiella sektorn där jag fram till dess hade jobbat med mer administrativa uppgifter.


Varför valde du en utbildning från xpectum?
– Jag tyckte att kurserna verkade kompletta och uppfyllde de krav jag hade plus att det fanns goda referenser och när jag tog kontakt med Xpectum så fick en väldigt god service och en bra ”feeling”.


Beskriv gärna processen från att du började söka information om kurser/utbildningar tills att du började med studierna.
– Jag började söka information på Internet och efter att ha jämfört både priser, studiesätt och kursinnehåll så tog jag kontakt med Xpectum via e-post. När jag väl bestämt mig och beställt kursen så tog det mindre än en vecka tills dess att jag hade kursmaterialet hos mig, detta trots att jag är boende utomlands. Sedan var det bara att sätta igång och studera.


Hur upplevde du xpectums kurspedagogik, den interaktiva e-kursen, handledarna, studiesidan och övrigt kursmaterial?
– Hela upplägget med en mix av det traditionella med böcker och skrivövningar varvat med interaktiva övningar på datorn kändes väldigt rätt och fräscht. Just mixen gjorde att det var lätt att hålla motivationen uppe genom hela kursen. Handledarna upplevdes som väldigt närvarande och kunniga och det var inga som helst problem att få kontakt och hjälp. Kursmaterialet som sådant passade mig perfekt och gav mig precis den grund jag sökte för att få förståelse för hur ekonomi fungerar i praktiken. Kursmaterialet har jag ju dessutom kvar och kan gå tillbaka till för en återblick då det dyker upp frågor och funderingar.


Har du några tips att ge kommande kursdeltagare? T ex hur man bör lägga upp sina studier, timmar per dag etc.
– Har egentligen inga konkreta tips då allt är så individuellt. Själv så ägnade jag ca 4-5 timmar om dagen då jag vid studiestarten var arbetslös och det passade mig perfekt. Under studietiden hittade jag mitt nuvarande jobb vilket gjorde att jag lade ca 1 timme
om dagen på slutet och just den möjligheten till flexibilitet är en av många positiva detaljer.


Vad jobbar du med idag och på vilket sätt kommer du att få nytta av dina nya kunskaper i ditt arbete?
– Jag jobbar idag som ekonomiassistent för kund och leverantörsreskontra på Mercedes Benz internationella ekonomiavdelning i Madrid och det är mycket tack vare just den kurs jag läste som jag fått chansen att komma in i en så stor organisation och givetvis är den grund jag fått i och med utbildningen något som underlättar mitt dagliga arbete.

arrow_drop_down_circleLäs mer

do_not_disturb_onVisa mindre